İstanbul, 4000 yıllık tarihiyle dünyanın en özel şehirlerinden biri. İstanbul’un neresine gitseniz mirasını devraldığı medeniyetlerin izlerini görürsünüz. Ancak İstanbul sadece tarihiyle, değil doğası ve kültürüyle de ön plana çıkan yerlerden. Avrupa yakası tarihi yapılarıyla dikkat çekerken Anadolu yakası daha çok doğal güzellikleriyle göz kamaştırır. İstanbul’da gezilecek yerler için Avrupa yakasına özel bir yazı hazırlamıştım. Bu yazımsa Anadolu yakasına özel olacak.
İmparatorluklara başkentlik yapmış İstanbul’u gezerken öyle ihtişamlı şeyler görüyorsunuz ki, dünyanın herhangi bir yerinde buna denk gelmeniz çok mümkün değil. Bir yanda Ayasofya gibi Hristiyanlığın en büyük eserlerinden biri, diğer bir yanda Osmanlı’nın en görkemli camileri. Tabii ki bunlar, siz bekleyen paha biçilmez şeylerden sadece birkaçı.
Bir önceki yazımda da dediğim gibi son 60 – 70 yılda galiba İstanbul’a fazlaca hor davrandık. Kalabalık nüfus, çarpık şehirleşme şehri artık yaşanılmaz yapmaya başladıysa da o, her şeye direnmeye devam ediyor. Onu yaşanılır yapmanın bir yolu da bizim elimizden geçiyor bunu unutmayalım.
Şehir birçok yönden etkileyici olunca görecek gezecek yerleri listesi de uzadıkça uzuyor. İstanbul gibi büyük bir şehri gezmek için toplu taşıma biraz sıkıntılı olabiliyor, araç kiralayarak gezmek daha mantıklı olacaktır. Meraklısı için çok detaylı bir İSTANBUL’DA GEZİLECEK YERLER listesi hazırladım. Bu yazımda semtleri detaylıca incelemek yerine öncelikle semtlerdeki gezilecek yerler listesini çıkarttım. Daha detaylı semt rehberleri bundan sonraki yazılarla gelmeye devam edecek.
İSTANBUL’DA AVRUPA YAKASINDA GEZİLECEK YERLER’i incelediğim diğer yazıma da göz atmayı unutmayın.
Haydi gelin İstanbul’u birlikte gezelim…
ANADOLU YAKASI – SEMTLERE GÖRE GEZİLECEK YERLER
Kadıköy
Bana göre Anadolu yakasının en şirin semti. Her zaman canlı kalmayı başaran hatta artık birçok yönüyle daha da canlanan Kadıköy, Anadolu yakasının bence göz bebeği. İstanbul’un en eski semtlerinden olan Kadıköy, eski çarşısı, mağazaları, kafeleri, kitapçıları, tarihi mekanları, ünlü sokakları, kiliseleri, duvar resimleri, yeni dalga kahvecileri, sahili ve kültür merkezleriyle artık çok daha görülmeye değer.
Anadolu yakasının en havalı semtleri de Kadıköy sınırları içerisinde: Bostancı, Caddebostan, Erenköy, Fenerbahçe, Göztepe, Kozyatağı, Suadiye, Kalamış, Acıbadem bunların en önde gelenleri.
Gelenekselinden uluslararası mutfaklara, barlardan şarap evlerine, yat limanından stadyuma, lüks mağazalardan semt pazarlarına kadar birçok şeyi Kadıköy’de bulabilirsiniz.
Yaz aylarında birbirinden güzel sahillerine, kış aylarında dönüşen Yeldeğirmeni’nin renkli sokaklarına uğrayabilirsiniz. Alışveriş istiyorsanız pahalı mağazalarıyla Bağdat Caddesi daha mütevazı şeyler için Bahariye’ye göz atabilirsiniz. Eğlenmek için, dinlenmek için, keyif yapmak ya da spor yapmak için de en uygun adresler Kadıköy’de…
Kadıköy, farklı ulaşım yollarıyla Anadolu yakasını Avrupa’ya bağlayan bir geçiş noktası. Kadıköy’e gitmek için deniz, tren ve kara yollarını kullanabilirsiniz. Eminönü, Beşiktaş, Yenikapı’dan deniz yoluyla, Marmara’yla ve TCDD’nin tren seferleriyle, tabi ki şehrin birçok noktasından otobüslerle ve Metrobüs’le Kadıköy’ün merkezine kadar ulaşmak mümkün.
Kadıköy civarında gezilecek yerler:
Kadıköy merkez;
Rıhtım Meydanı
Haydarpaşa Garı
Kadıköy Çarşısı
Bahariye Caddesi
Boğa Heykeli
Süreyya Operası
Şifa Sokağı
Barlar Sokağı
Sanatçılar Sokağı
Tellalzade Sokağı (antikacı ve sahaflar)
Osmanağa Cami
Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi
Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi
Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi
Akmar Pasajı (her türlü kitap ve müzik için)
İnciburnu Feneri
Kadıköy Parkı
Yoğurtçu Parkı
Baylan Pastanesi
Çiya (geneksel Anadolu mutfağı)
Viktor Levi Şarap Evi
Şekerci Cafer
Moda civarı;
Moda Parkı
Moda Burnu
Moda İskelesi
Barış Manço Müze Evi
Dondurmacı Ali Usta
Yeldeğirmeni civarı;
Değirmen taşları
Sokak aralarındaki murallar (duvar resimleri)
Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi
Eylül Sahnesi
Flaneur Kitabevi
Nadas İstanbul
Tevfik Tura Apartmanı
Oyuncaklı Ev
Kemal Atatürk Anadolu Lisesi
Ali İsmail Korkmaz Parkı
Yeldeğirmeni Sanat
Valpreda Apartmanı
Ayrılık Çeşme Sokak
Karikatür Evi
Kadıköy yakınları;
Gazhane
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
Bostancı
Anadolu yakasının en havalı yerini soruyorsanız cevabı burada. Bağdat Caddesi ve civarında gerçekten de İstanbul’un en havalı kafe, restoran ve mağazalarından bazılarını bulabilirsiniz. Şehir hayatı seviyorsanız ama etrafımda yeşillikler olsun, dip dibe evlerden de uzak olayım diyorsanız yine doğru adres burası…
Ben daha çok bölgenin sahil tarafını seviyorum. Evinizden çıkıp sadece 5 – 10 dakika sonra kilometrelerce süren bir yürüyüş yoluna çıkabiliyorsunuz. İsterseniz bisikletinizle gezip sonrasında muhteşem bir manzaraya karşı pikniğinizi yapabilirsiniz isterseniz de iş çıkışı sörfünüzle bir tur atabilirsiniz. Bu özelliği bile bence burayı havalı yapmaya yetiyor. Çünkü İstanbul’un çok az yerinde böyle bir imkana bu kadar kolay ulaşabiliyorsunuz.
Kalamış’tan başlayan sahil yolu Suadiye, Caddebostan, Bostancı, Maltepe, Kartal’a kadar devam ediyor. Yol boyunca plajlar, basket sahası, yelken kulübü, sörf kulübü, lavabo, küçük kafeler de bulmak mümkün.
Bölge tarih açısından diğer bölgelere göre geride kalsa da kültür ve eğlence anlamında fazlasıyla öne çıkıyor. Bostancı Gösteri Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi, Oyuncak Müzesi, Kazım Karabekir Müzesi de yine bu civarlarda. Aynı zamanda Bağdat Caddesi ve Bostancı civarında müzik dinleyip bir şeyler içebileceğiniz birçok seçenek bulabiliyorsunuz.
Bostancı civarında gezilecek yerler:
Bağdat Caddesi
Fenerbahçe Parkı
Kalamış Parkı
Kalamış Sahili
Sahil yürüyüş – bisiklet yolu
Suadiye Plajı
Bostancı Plajı
İstanbul Oyuncak Müzesi
Göztepe 60. Yıl Parkı
Bostancı Lunaparkı
Maltepe Sahili
Dragos Tepesi
Pendik Sahili
Kazım Karabekir Müzesi
Üsküdar
Anadolu yakasının Avrupa’ya açılan kapısı, tarihin izlerini günümüze taşımayı başarmış en önemli Anadolu semtlerinden biri. Mihrimah Sultan Cami’yle Sinan’ı selamlayan bu tarihi semt aynı zamanda kendisi kadar güzel İstanbul’un diğer semtlerini de sınırlarında barındırıyor.
Üsküdar sokakları sizi biraz daraltırsa Salacak’a inip İstanbul’un güzel kızını seyredebilir, şehrin yükselen yıldızlarından Kuzguncuk’un renkli ve sakin sokaklarına uzanabilir, Beylerbeyi’nde balığın tadına bakıp, Çengelköy’de yüzlerce yıllık bir çınarın altında çayınızı yudumlayabilirsiniz.
Üsküdar’da sizi bekleyen sadece bunlar değil, güzel parkları, erguvanlarla dolu tepeleri, sarayları ve günümüze kalmayı başaran harika Osmanlı mimarisi ile Boğaz’ın en güzel semtleri ve mahalle atmosferi de burada. Bu tarihi semtlerde karşınıza çıkacak sürprizlerin başında güzel yemek seçenekleri ve keyif veren manzaraları sayabiliriz.
Üsküdar’a otobüsle ulaşabileceğiniz gibi Eminönü, Beşiktaş, Kabataş, Karaköy ve Boğaz’dan deniz yolları ile Marmaray tren hattı ve metro hattı ile rahatça ulaşmanız mümkün.
Üsküdar civarında gezilecek yerler:
Üsküdar merkez;
Paşa Limanı Caddesi
Fethi Paşa Korusu
Kız Kulesi
Salacak Sahili
Mihrimah Sultan Cami
Atik Valide Cami (Eski Valide Cami)
Yeni Valide Külliyesi
Şemsi Paşa Cami
Çinili Cami
Aziz Mahmud Hüdayi Cami ve Külliyesi
Çinili Hamam
Uncu Sokak
III. Ahmet Çeşmesi
Valide Atik Hamamı
Şifa Hamamı
Kanaat Lokantası (Osmanlı mutfağı)
Üsküdar yakın çevre;
Çamlıca Tepesi / Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca
Çamlıca TV Kulesi
Çamlıca Cami
Selimiye Kışlası
Çömlek Restoran (Çamlıca)
Kuzguncuk
İstanbul’da bir zamanlar mahalle yapısı nasılmış diye merak ediyorsanız uğramınız gereken yerler genellikle Boğaz semtleridir. Buralarda o eski mahalle havasını yaşayabilir, komşuluk ilişkilerinin halen ne kadar güçlü olduğunu yakından görebilirsiniz. İşte bunun en güzel örneklerinden biri Kuzguncuk. Son 10 yıl içerisinde dışarıdan gelenlerle nüfus biraz karıştı, biraz fazla turistikleşti ama bir arka sokağa geçtiğinizde o bahsettiğim havayı hemen hissedeceksiniz bundan eminim.
Kuzguncuk’u ünlü yapan şeylerin başında iki dizi geliyor aslında. Bir zamanların Perihan Ablası ve Ekmek Teknesi burada çevrilmişti. Özellikle Ekmek Teknesi’nden sonra insanlar buraya akın etmeye başladı. Bu akınlar sayesinde İcadiye Caddesi biraz çehre değiştirdi ama bu onu bozmadı açıkçası… Cadde boyunca yenilenen her biri birbirinden zevkli dükkanlarda hediyelikler satın alabilir hem de damak tadınıza uygun bir şeyler bulabilirsiniz.
Tavsiyem; Kuzguncuk’un sokaklarında gezinin, renkli evlerinin fotoğraflarını çekin, bostanında oturun, küçücük sahilinde yürüyün. Buraların fanatiği olacaksınız.
Kuzguncuk’a gitmek için Üsküdar’dan Beylerbeyi yönüne giden ya da Boğaz tarafından Üsküdar’a giden otobüslerle aktarma yapabilir ya da Eminönü, Beşiktaş’tan kalkan şehir hatları seferlerini kullanabilirsiniz. Yürümek isterseniz Üsküdar’dan Kuzguncuk, 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde. Metrobüs’ten indiğinizde de yine 15 – 20 dakikalık bir yürüyüşle Kuzguncuk’a rahatça ulaşabilirsiniz.
Kuzguncuk civarında gezilecek yerler:
Kuzguncuk Sahili
Nostaljik dükkanlar
Renkli Kuzguncuk evleri
Perihan Abla Sokağı
Kuzguncuk İcadiye Caddesi
Uryanizade Sokağı
Simitçi Tahir Sokağı
Fethi Ahmet Paşa Yalısı
Kuzguncuk Bostanı
Uryanizade Cami
Cemil Molla Köşkü
Marko Paşa Köşkü
Nail Kitabevi
Ayios Panteleimon Kilisesi
Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi
Beth Yaakov Sinagogu
Nakkaş Tepe Millet Bahçesi
Metet Közde Döner
Asude Çay Evi (Ekmek Teknesi)
Beylerbeyi civarı;
Beylerbeyi sahili
Beylerbeyi Sarayı
Sahilde balık lokantaları
Hatice Sultan Yalısı
Beylerbeyi Hamamı
Hamid-i Evvel Camii
Manzara için Küplüce
Çengelköy
Çınaraltı’yla ünlü Çengelköy, Boğaz’ın son dönemde hareketlenen semtlerinden biri. Eskiden bir Çınaraltı’mız bir iki esnaf lokantası varken şimdi kafeler, yeni dalga kahveciler, çikolatacılar ve lüks balıkçılar da açıldı.
Çengelköy eski Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini göreceğiniz semtlerden biri. Artık el değiştiren bu evlerin çoğu restore edildikten sonra eski görkemli günlerine tekrar kavuştu. Çünkü şehrin sıkışık ortamından biraz da olsa kaçmak isteyen İstanbullular bu evleri alarak buralara biraz hareket getirdi. Yeni açılan mekanlar her ne kadar her geçen gün buralara daha çok insan çekse de daracık yollar trafik yüzünden hayatı bazen işkenceye döndürebiliyor.
O yüzden Çengelköy’e geliyorsanız en güzel yol Şehir Hatları’nı kullanmak. Beşiktaş’tan, Eminönü’nden ya da Bebek, Arnavutköy’den buralara gelen farklı saatlerde vapur seferleri bulunuyor. Hem Boğaz’ın temiz havasını alır hem de güzel yalıları cepheden görme şansı bulursunuz. Diğer semtlerin aksine Çengelköy’ün sahil şeridi de yürüyüş yapmak için daha uygun.
Çengelköy’e gitmek için Üsküdar’dan, Kadıköy’den, Kavacık’tan gelen otobüslere binebilir ya da Bebek, Arnavutköy, İstinye, Eminönü, Beşiktaş’tan kalkan vapur seferlerini kullanabilirsiniz.
Çengelköy civarında gezilecek yerler:
Çengelköy İskelesi
Çengelköy sahili
Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi
Çengelköy sokakları
Kemalettin Tuğcu Sokak
Sadullah Paşa Yalısı
Hamdullah Paşa Yalısı
Havuzbaşı Sokak
Aya Yorgi Kilisesi
Has Ekmek Fırını
Tarihi Bekir Efendi Çeşmesi
Şeyh Nevruz Camii
Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Camii
Kuleli Askerî Lisesi ve sahili
Sabri Artam Vakfı Otomobil Müzesi
Havuzbaşı Parkı
Sütiş (Kafe – pastane)
Kandilli civarı;
Kandilli Sahili ve iskelesi
Kandilli Parkı
Adile Sultan Sarayı
Kandilli Kız Lisesi
Borsa Lokantası (Adile Sultan Sarayı)
Kandilli tarihi sokakları
Suna’nın Yeri (balık restoranı)
Beykoz
Boğaz boyunca devam ederken Küçüksu’dan itibaren Beykoz sınırı başlıyor. Ancak Beykoz merkezi ayrı bir başlık olarak aşağıda anlatacağım.
Küçüksu civarı;
Küçüksu Deresi
Küçüksu Mesire Alanı
Baruthane Parkı ve Kültür Merkezi
Sevda Tepesi (ziyarete kapalı)
Anadolu Hisarı
Eğer bir torpil yapma hakkım varsa bunu kendi semtim Anadolu Hisarı için kullanacağım. Aslında bu küçücük semtte görecek şeylerin sayısı sınırlı ama buralara geldiğinizde yukarıda bahsettiğim o eski mahalle havasını hissettiğiniz, tertemiz Boğaz havasını aldığınız ve yeşillikler içinde dolaşabileceğinizi gördüğünüzde hiç de haksızlık yapmadığımı göreceksiniz.
Anadolu Hisarı küçük ama kalesi çok ünlü… Yıldırım Beyazıt’ın yaptırdığı kale İstanbul fethedilene kadar önemli bir rol oynamış. Hisar’da harika bir Boğaz manzarası istiyorsanız mutlaka Toplarönü’ne inmelisiniz. Hazır oraya inmişken örneğini fazlaca göremeyeceğiniz açık Namazgah’a da mutlaka göz atın. Hisar’ın renkli evleri için de Pazar Sokağı’ndan yukarı doğru yürümeniz lazım.
Şarkılara konu olan Göksu Deresi eski günlerindeki kadar hareketli değil ama isterseniz derede yeni hizmet vermeye başlayan kano ya da kürek tekneleriyle farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.
2. köprünün yapımından sonra yıllarca âtıl durumda kalan Küçüksu Çayırı birkaç yıl önce tekrar açıldı ve buralar çok daha güzelleşti. Yakınlarda oturanlar için harika bir vakit geçirme alanı kazanmış oldu semt.
Anadoluhisarı’na gitmek için Üsküdar’dan Beykoz yönüne giden ya da Kavacık’tan Hisar’a inen otobüslerle semte ulaşabilir ya da Bebek’ten, İstinye’den, Eminönü veya Beşiktaş’tan kalkan deniz yollarının seferlerini kullanabilirsiniz.
Anadolu Hisarı civarında gezilecek yerler:
Göksu Deresi
Anadolu Hisarı (kalesi)
Kızıl Serçe Sokağı
Pazar Sokak ve civarı
Pazar Çıkmazı
Setüstü Sokak
Muhaşşisinan Cami
Cami Sokak
Toplarönü
Namazgah (açık hava cami)
Anadolu Hisarı İskelesi
Hidiv Kasrı ve Korusu
Yalılar
Sabancı Öğretmen Evi
Eski Osmanlı mezarlığı
Colita Kitchen (Kafe)
Kanlıca ve civarı;
Kanlıca sahili
Kanlıca İskelesi
Kanlıca tarihi sokakları
Hacı Muhittin Sokak
Gazi İskender Paşa Cami
Tarihi Kanlıca Yoğurdu
Ajia Hotel
Baruthane Parkı ve Kültür Merkezi
Sevda Tepesi (ziyarete kapalı)
Otağtepe
Mihribat Korusu
Otağtepe Fatih Korusu (Kavacık)
Tarihi İsmailağa Kahvesi (Kanlıca Yoğurdu için)
Baro Bahçe (Kafe)
Yakamoz Restoran (Balıkçı)
Lacivert (Balık restoranı)
Beykoz merkez
Anadolu yakasında Boğaz nerede biter derseniz ben Beykoz, derim ama aslında Anadolukavağı’nda bile değil Anadolufeneri’nde biter. Dediğim gibi benim için şehrin en uzak uçlarından biridir. İstanbul’un yeşil kalmayı başarmış nadir yerlerinden biridir aynı zamanda. Her tarafından müthiş manzaralar izlersiniz.
Beykoz şehrin bitiş noktasıdır ama hiçbir şeyden eksik kalmaz. Tarih ararsanız burada, güzellik ararsanız burada, aktivite ararsanız burada. Anadoluhisarı, Kanlıca, Beykoz sokakları yüzyıllık evlerle doludur. Kaleler, camiler, yalılar göz kamaştırır Beykoz sınırlarında.
Deniz kenarında yürüyüş alanları olduğundan sahilin ve manzaranın tadını doya doya çıkarabilirsiniz. Burası asıl yeşil sevenler için tam bir cennet; Polenezköy, Şile, Riva taraflarında doğa içinde yürüyüş ve kamp yapmak için birçok seçenek bulabilirsiniz.
Beykoz’a gitmek için Üsküdar’dan, Kavacık’tan otobüsleri kullanabilirsiniz. Ama Beykoz’a gitmenin en güzel yolu denizden olacaktır. Eminönü’nden, Üsküdar’dan, Yeniköy’den ya da Sarıyer’den kalkan vapurları kullanabilirsiniz.
Beykoz civarında gezilecek yerler:
Beykoz Meydanı
Beykoz İskelesi
İshak Ağa Çeşmesi
Tarihi sokaklar
Beykoz Korusu
Mecidiye Kasrı (Beykoz Kasrı)
Beykoz Sahili
Beykoz Çayırı
Yalıköy sahili ve sokakları
Çubuklu sahili
Çubuklu Longozu ve göleti
Paşabahçe sahili ve çarşısı
Burunbahçe Sosyal Tesisleri
Karlıtepe Seyir Kulesi
Tarihi Beykoz Kundura Fabrikası (artık etkinlik alanı ve dizi seti)
Beykoz’un ötesi;
Yuşa Tepesi
Anadolu Kavağı
Yoros Kalesi
Pozrazköy
Polenezköy
Anadolu Feneri
Cumhuriyet Köyü
Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Riva
Şile
Şile İstanbul’un özellikle de Anadolu yakasının sayfiyesi diyebiliriz. Serin ve temiz denizi sayesinde İstanbulluların tercih ettiği yerlerin başında gelir Şile. Bu küçük balıkçı kasabası plajları ve beachleri sayesinde artık eskinden de daha popüler. En güzel zamanı haziran – ekim arası ama doğaya meraklıysanız, balık yemeyi seviyorsanız bu taraflara her mevsim uğrayabilirsiniz.
Şile’de plajlardan başka da görecek farklı şeyler var. Şile Kalesi, deniz feneri, Şile evleri görülmeye değer. Eskiden 2 – 2,5 saat süren yol, yenisi yapıldıktan sonra 30 – 40 dakikaya inince gerçekten de İstanbulluların kaçış noktalarından biri oldu. Eğer vaktiniz varsa özellikle eski yolu sonbaharda mutlaka kullanın. Size inanılmaz güzellikler sunacağı kesin.
Şile’ye gitmek için aracınız yoksa Üsküdar’dan kalkan halk otobüslerini kullanabilirsiniz.
Şile ve civarı gezilecek yerler:
Şile Sahili
Şile Kalesi
Şile Feneri
Saklıgöl
Şile plajları – Ayazma, Ağlayan Kaya Beach, Life Beach
Sofular Köyü (deniz için)
Kabakoz Köyü Plajı
Akçakese Köyü ve Plajı
Değirmençayırı Şelalesi
Ağlayan Kale
Tarihi Şile evleri
Kumbaba Tepesi
Hacılı Köyü ve Şelalesi (kamp için)
Gürlek Mağarası
Ağva
Adalar – Prens Adaları
İstanbul’da gezilecek yerler arasıdan tek bir yer seç derseniz ben Adalar’ı seçerim. Aslında İstanbul gibi dee değildir. Ne zaman gitseniz gösterişli evleri, baharda açan mimozaları, evleri saran begonvilleri, bahçelerden sarkan rengarenk çiçekleri ile benim için bir cennet köşesi, şehirden kaçış noktasıdır. Adalar her gideni kendine aşık eder, o kısacık saatler sizi şehirden koparır, sanki Ege’de bir sahil kasabasına gitmişçesine havanızı değiştirir.
Diğer bir adıyla Prens Adaları Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada’dan oluşur. Üzerinde yerleşim olmayan Sedef Adası, Yassı Ada bu ada grubu içerisinde anılır.
Adalar, neredeyse hepsi doğal plajları ve özel beachleri ile yaz aylarının en popüler yerlerinden biri haline gelir. Eğer güzel şeyler yemek içmek istiyorsanız Adalar yine doğru adres olacaktır. Şehrin en güzel meyhanelerini, en güzel manzaralı kafelerini ya da hatta piknik alanlarını da buralarda bulabilirsiniz.
Adalar aynı zamanda yürümek, bisiklete binmek içinde harika bir seçenek. Vaktiniz varsa hafta içi gitmeye çalışın. Tatil günlerinde Adalar’a gitmek isterseniz büyük bir insan kalabalığına da hazır olun.
Adalar’a gitmek istiyorsanız Avrupa yakasından Kabataş’tan, Anadolu yakasından Kadıköy ya da Bostancı’dan Adalar’a Şehir Hatları ya da Turyol’un, Dentur’un gemilerini kullanabilirsiniz.
Seferler için ŞEHİR HATLARI’nın sayfasına göz atabilirsiniz.
Adalar civarında gezilecek yerler:
Büyükada civarı; BÜYÜKADA DETAYLI REHBERİ
Aya Yorgi
Eskibağ Plajı
Rum Yetimhanesi
Adalar Müzesi
Heybeliada civarı;
Değirmen Tepe
Deniz Lisesi
Ruhban Okulu
İsmet İnönü Müze Evi
Hüseyin Rahmi Gürpınar Müze Evi
Kınalıada civarı;
Hristos Tepesi
Kınalıada Plajları
Kınalıada Cami
Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi
Dönüşüm Manastırı
Burgazada civarı;
Sait Faik Abasıyanık Müzesi
Bayraktepe
Gönüllü ve Mehtap Sokak
6 Numara Halk Plajı
Düşler Sahili
Kalpazankaya Sahili
Madam Martha Koyu
Yassıada – Demokrasi ve Özgürkükler Adası civarı;
Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi
Yerine Ulşamayan Mektuplar Anıtı
Demokrasi Feneri
Fatin Zorlu Cami
Sedef Adası civarı;
Elio Sedef Beach
Sedef Adası Plajı
İstanbul’da daha fazla gezilecek yer arıyorsanız İSTANBUL’DA GEZİLECEK YERLER – AVRUPA ve EN GÜZEL OSMANLI CAMİLERİ yazılarıma göz atabilirsiniz.
Müzeleri seviyorsanız İSTANBUL’DA GÖRÜLMESİ GEREKEN 10 MÜZE yazım da işinize yarayabilir.
Daha fazla fotoğraf ve güncel gezileri kaçırmamak için instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın: Figen Kokol
Yorumlar kapandı...